Cavalieren...Ladyhunden du ved...;-)

Den lille, ualmindeligt tiltalende, glade og blide racehund Cavalier King Charles stammer, som navnet siger, fra England. Det er en lille adelshund...som damerne varmede sig ved ;-) som trådte de bonede gulve, men som også var og kan være en dygtig, apporterende fuglejæger. De vejer efter standarden mellem 5,5 og 8 kilo. Cavalieren findes i de fire farver blenheim(perlehvid og kastaniebrun), Tricolour (sort og hvid og kastanierød) Black and tan(sort og brun) og endelig ruby (ensfarvet rødbrun). Jeg har kun haft blenheimtæver, som jeg har hentet/købt i udlandet: Tyskland, Sverige og Polen. Jeg har haft to hvalpekuld med blenheimhvalpe og to med både blenheim og tricolourhvalpe. Vores næste kuld, som ventes her i april 2015, vil også kunne være med både blenheim og tricolourhvalpe. Her ses Lucys far Tate som 2 årig.

 

Den lille skønne cavalier kan efter sigende køre gratis med tog i England, tages med på pubber, hvor andre med fire ben er forment adgang.....og endnu i dag tages med i det engelske parlament:-)

Generelt om racen, og udseende, sundhed og avl og restriktioner mv kan læses på Cavalierklubbens hjemmeside, som jeg varmt anbefaler. www.cavalierklubben.dk . Ligeledes DKKs hjemmeside. Cavalierklubbens medlemmer er alle medlemmer af den danske kennelklub DKK, som er den eneste klub herhjemme, som er internationalt godkendt (medlem af FCI). Det internationale er en MEGET vigtig faktor mht samarbejde for racens sundhed og for avl på tværs af grænser for at modvirke indavl, da antallet af cavaliere oprindeligt ikke var stort.  Her ses et foto af Lucys engelske far Tate som 8 årig ;-) 

Den lille hund med de store brune øjne og den silkebløde pels elsker ofte aktiviteter som agility, rally og anden træning lige fra indendørs hundesvømning til en tur i skoven, træf gerne med andre cavaliere, søge spor...og lydighed. Og det er min erfaring, at langt de fleste kan lide at blive udstillet...og kan de ikke ...så lad være:-)...jo mere du beskæftiger dig med dit lille familiemedlem...jo gladere hund og jo stærkere bånd mellem jer. Jeg måtte totalt overgive mig, da jeg lærte denne race at kende.

Derfor ligger det mig også meget på sinde at bidrage til denne lille spaniels sundhed så godt, jeg evner. Mine hvalpe er alle fra avlsgodkendte forældre, og jeg ser mig for, når jeg skal vælge hanhund til parring...sundheden i topsædet, temperament og skønhed. Men i sidste ende bestemmer naturen...vi avlere må bare gøre det så godt, vi kan.